29.05.2017

El grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat aprova el seu Pla Estratègic 2017-2019

El grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat aprova el Pla Estratègic 2017-2019 com a full de ruta a què se sumaran els diferents projectes que es duran a terme durant els propers anys.
L’Assemblea General del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, màxim òrgan de govern de l’entitat, celebrada a Eivissa, ha aprovat el Pla Estratègic 2017-2019 que serà el full de ruta al qual s’aniran sumant nous projectes que es duran a terme a les 15 ciutats que conformen el Grup.
El Pla estratègic basa els seus pilars fonamentals en: la consolidació del Grup com una entitat d’influència i prestigi en els tres camps de la seva activitat: Patrimoni, Turisme, Cultura davant entitats públiques i privades nacionals i internacionals; la consolidació de la marca Ciutats Patrimoni com a sinònim de turisme cultural de qualitat; refermar el Grup com a entitat model en la gestió del Patrimoni Mundial; reforçar la tasca de divulgació del valor del patrimoni mundial entre els diferents col·lectius socials; i la gestió Econòmic-financera sota els criteris d’eficiència i transparència.
A més, l’Assemblea també ha aprovat la modificació dels Estatuts del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat amb l’objectiu de facilitar la incorporació d’entitats privades en la tasca que desenvolupa el grup en la defensa i promoció de les 15 ciutats.
D’altra banda, s’han aprovat noves aliances del Grup amb Fundació ONCE i per fer les ciutats accessibles i amb Marca Espanya per posicionar les 15 ciutats com a destinacions culturals d’excel·lència, tasca que es fa ja amb aliances amb Turespaña i Paradors.
Durant l’Assemblea, s’ha aprovat la posada en marxa d’un grup intern de treball, presidit per l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, per tal de preparar un esborrany d’activitats amb les que commemorar, durant l’any 2018, el 25 aniversari de la creació del Grup.
També s’ha informat que la presidència del Grup, a partir de l’1 de Juliol, serà a càrrec de la ciutat de Còrdova, la presidenta és l’alcaldessa, Isabel Ambrosio.
L’Assemblea, celebrada a Eivissa com a ciutat amfitriona, ha estat presidida per l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz i per l’alcaldessa de Còrdova, Isabel Ambrosio, en representació de l’actual presidenta, Elena Nevado, que per qüestions d’agenda, no ha pogut estar a Eivissa.
Hi han participat Don José Luis Rivas Hernández, Alcalde d’Àvila; Donya Dolores Marín Torres, Alcaldessa de Baeza; Donya Elena Nevado del Camp,o Alcaldessa de Càceres; Donya Isabel Ambrosio Palos, Alcaldessa de Còrdova; Don Àngel Mariscal Estrada, Alcalde de Conca; Don Rafael Ruiz González, Alcalde d’Eivissa; Don Antonio Rodríguez Osuna, Alcalde de Mèrida; Don José Alberto Díaz Domínguez, Alcalde de Sant Cristóbal de la Laguna; Donya Clara Luquero Nicolás, Alcaldessa de Segòvia, Don Josep Fèlix Ballesteros Casanova, Alcalde de Tarragona, Donya Miracles Tolon Jaime, Alcaldessa de Toledo; i la senyora Antonia Olivares Martínez, Alcaldessa d’Úbeda i en representació d’Alcalá de Henares, la regidora Maria Aranguren. Ha representat la ciutat de Compostel·la, la regidora María Rozas.
L’alcaldessa de Còrdova, Isabel Ambrosio Palos, ha assenyalat que «el repte principal del Grup és l’equilibri i la conciliació de les necessitats dels veïns amb l’oferta patrimonial i cultural de les ciutats patrimoni Mundial d’Espanya». Per la seva banda, l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha agraït la presència dels representants de les 15 ciutats a Eivissa i ha destacat el fet de «encapçalar l’enorme responsabilitat que significarà la presidència de la Comissió de Cultura i de la planificació i organització dels actes de celebració del 25 aniversari de la creació del grup».
El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l’any 1993 l’objectiude la qual és actuar de manera conjunta en la defensa del patrimoni cultural i en la promoció turística de les 15 ciutats que formen la xarxa, els cascos històrics de les quals han estat reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat: Alcalá d’Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

Asamblea Grupo Ciudades Patrimonio Humanidad España

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *