La plaça des Martell i el port d’Eivissa acolliran, el dissabte 5 d’octubre, la segona edició de la Fira del Moll i Peixos de Tardor, una iniciativa de l’Ajuntament d’Eivissa amb la col·laboració d’Autoritat Portuària, Consell d’Eivissa, Confraria de Pescadors d’Eivissa i PIMEEF.
Les activitats s’iniciaran a les 11.30 hores amb l’arribada i descàrrega del peix al Port d’Eivissa, que serà anunciat amb la tradicional brulada de corn. Després hi haurà una desfilada fins a la plaça des Martell, on hi haurà l’actuació de la Colla de Vila de ball pagès i també es desenvoluparan tallers infantils mediambientals.
De 12,30 a 13,15 hores se celebraran tres tallers gastronòmics. Catalina Riera (Ca n’Alfredo) mostrarà com es prepara un escabetx tradicional, Gonzalo Aragüez (Sa Brisa) ensenyarà a fer ceviche tradicional i també una versió innovadora, i Hideki Aoyama (Sushiya Aoyama) parlarà de cuina creativa amb moll. La participació en aquests tallers és gratuïta i requereix d’inscripció prèvia per correu electrònic (informacioturistica@eivissa.es).
També s’efectuarà una degustació de tapes a preus populars elaborades amb peix de tardor per més de 15 restaurants. La jornada serà amenitzada amb les actuacions musicals de The Gecko Bandits, Jordi Sanou DJ i Pin Up Sound.
Amb motiu de la Fira, i com activitat preliminar, aquest divendres 27 de setembre, d’11 a 15 hores, Peix Nostrum farà una degustació gratuïta de plats de peix de tardor al Mercat Nou. A més, des de l’Ajuntament d’Eivissa es proporcionarà flyers i tiquets de tapes per 2 euros perquè els comerciants de les parades del Mercat Nou, el Mercat Vell i el Mercat Pagès els reparteixin entre els seus clients. També s’oferiran polseres amb logo de Peix Nostrum per poder accedir a la Fira de manera més còmode: així, els visitants poden deixar el cotxe a Talamanca i agafar la barca gratuïtament fins al port per anar a la Fira; o també existirà la possibilitat de gaudir d’una hora d’aparcament gratuit al pàrquing d’Es Pratet.
Deja una respuesta